Διαγωνισμός Cosplay “Digital 360 2017”

 1. Οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των διοργανωτών, όταν βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης, καθώς μη συμμόρφωση μπορεί να τους στοιχίσει την παραμονή τους στην εκδήλωση.
 1. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής του Cosplay δύο ώρες πριν τον διαγωνισμό. Θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους μισή ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού.
 1. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε χαρακτήρες από ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, κόμικς, κινούμενα σχέδια, βιντεοπαιχνίδια και παιχνίδια καρτών.
 1. Εάν το κοστούμι σας έχει κερδίσει ένα μεγάλο βραβείο σε άλλον διαγωνισμό, δεν σας επιτρέπεται να εισέλθετε στο διαγωνισμό του Digital 360. Οι παραβάτες θα μπορούν να επιδείξουν το κουστούμι τους στη σκηνή, αλλά θα αποκλείονται από το κομμάτι της αξιολόγησης.
 1. Το Digital 360 ακολουθεί τον κανόνα PG-13 όταν πρόκειται για χειρονομίες γλώσσας / χεριών στη σκηνή. Η παραβίαση αυτού του κανόνα μπορεί να σας οδηγήσει σε αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.
 1. Δεν επιτρέπεται να ρίχνετε τίποτα από τη σκηνή (αυτό σημαίνει ότι δε δεχόμαστε κανενός είδους projectile) ή να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε στη σκηνή που θα αφήσει κάποιο υπόλειμμα. Αυτό περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε) υγρά και κομφετί.
 1. Όλα τα props όπλων πρέπει να συμμορφώνονται με την πολιτική για τα όπλα που ακολουθεί το Digital 360 και να περάσουν από σύντομο έλεγχο κατά την είσοδο στο χώρο.
 1. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο μία στολή στο διαγωνισμό.
 1. Αν κερδίσετε και έχετε πολλά μέλη στην παρουσίαση σας, θα πρέπει να αποφασίσετε μεταξύ σας πώς να χωρίσετε το βραβείο σας. Τα βραβεία θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού.
 1. Ο καθένας έχει ένα μέγιστο παραμονής στη σκηνή των 3 λεπτών. Ζητάμε να μην επιχειρήσετε σκηνές μάχης, αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με αυτό, για να αποφύγετε τα ατυχήματα.
 1. Κάθε διαγωνιζόμενος δικαιούται έναν βοηθό για την παρουσίαση του. Η διοργάνωση δε δύναται να παρέχει βοηθούς. Δεν επιτρέπονται περισσότερα από επτά άτομα κάθε φορά στη σκηνή (αυτό περιλαμβάνει και τους βοηθούς).
 1. Η μουσική και το φωτογραφικό υλικό για την παρουσίαση σας στη σκηνή δεν είναι απαραίτητη προύπόθεση. Μπορείτε να φέρετε δική σας μουσική σε usb stick και οπτικά βοηθήματα, σε μορφή mp3 / mp4 / jpeg.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη μουσική σας (για παράδειγμα, το αρχείο είναι κατεστραμμένο), είτε δε φέρετε τη μουσική σας όταν εγγραφείτε στο διαγωνισμό (στο τραπέζι εγγραφής cosplay), τότε θα κάνετε την παρουσίαση σας χωρίς μουσική, ή με τη μουσική που θα παρέχεται από τους διοργανωτές κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

 1. Για όσους θέλουν να δείξουν το πως δημιούργησαν τα κουστούμια τους, θα ήταν θεμιτό να προσκομίσουν ένα progress book. Τα progress books δεν είναι απαραίτητα, αλλά θα ληφθούν υπόψιν κατά την αξιολόγηση.
 1. Παρέχεται χώρος για την αλλαγή του κουστουμιού σας, καθώς και τουαλέτες. Μόνο οι συμμετέχοντες (και οι βοηθοί, αν είναι απαραίτητο) θα επιτρέπονται στο δωμάτιο αλλαγής.

Για να αποφευχθούν ατυχήματα, παραμείνετε στο δωμάτιο μόνο για την αλλαγή κουστουμιών. Αφήστε όλα τα προσωπικά αντικείμενα πίσω, με τους βοηθούς/φίλους σας, καθώς η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για τυχόν απώλειες ή καταστροφές προσωπικής περιουσίας. Δεν επιτρέπονται εργαλεία θερμού styling – κομμωτικής.

 1. Αν κάποιος διαγωνιζόμενος θέλει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, αλλά διατηρεί πάγκο ή είναι μέλος της διοργάνωσης, παρακαλείται να ενημερώσει και να διαθέσει άτομο για να τον αντικαταστήσει τις ώρες του διαγωνισμού στον πάγκο του. Αυτό γίνεται διότι η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για τυχόν απώλειες και καταστροφές που δύναται να προκληθούν σε προσωπικά αντικείμενα, κατά τη μη επίβλεψη των ιδιοκτητών τους.
 1. Το κοστούμι πρέπει να καλύπτει περιοχές που θα κάλυπτε και ένα μαγιό.

*Οι διαγωνιζόμενοι που έχουν απορίες σχετικά με το διαγωνισμό, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές. Θα είναι χαρά μας να απαντήσουμε και να βοηθήσουμε τον καθένα σας!

**Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν τους όρους του διαγωνισμού όποτε αυτοί κρίνουν απαραίτητο.